Vier jij pakjesavond en zoek je nog naar iets lekkers om te serveren? Deze vanille-chocolade taart gemaakt met Ísey Skyr vanille is niet alleen een gezondere optie, maar is ook nog eens super lekker! Door de versiering met pepernoten (iets minder gezond 😉) krijgt hij een feestelijk tintje. Maar wees gerust, ook zonder pepernoten is deze taart een echte aanrader. Perfect voor een verjaardag, zelfs als ontbijt maar als je de pepernoten vervangt voor kerstversiering is dit ook top voor de feestdagen! Hele fijne sinterklaas voor diegene die het nog gaan vieren! En laat vooral wat liefde achter onder deze post! 😉
Recept Vanille Chocoladetaart
Wat heb je nodig?
Taartblik, 20 cm doorsnede
Bakpapier
Taartblik, 20 cm doorsnede
Bakpapier
Ingrediënten
130 gr Speculaasjes
30 gr Gesmolten kokosolie
600 gr Ísey Skyr Vanille (2x 300 gr)
1 eetlepel cacao
4 gelatineblaadjes
130 gr Speculaasjes
30 gr Gesmolten kokosolie
600 gr Ísey Skyr Vanille (2x 300 gr)
1 eetlepel cacao
4 gelatineblaadjes
Hoe maak je het klaar?
Bodem:
1) Vermaal de speculaasjes in een blender.
2) Bekleed de taartvorm met bakpapier.
3) Mix de vermalen koekjes met de gesmolten kokosolie en verdeel dit over de bodem van het taartblik. Druk goed aan en zet de bodem voor min. 30 minuten in de koelkast.
Bodem:
1) Vermaal de speculaasjes in een blender.
2) Bekleed de taartvorm met bakpapier.
3) Mix de vermalen koekjes met de gesmolten kokosolie en verdeel dit over de bodem van het taartblik. Druk goed aan en zet de bodem voor min. 30 minuten in de koelkast.
Vanille laag:
4) Week eerst 2 gelatineblaadjes in een pannetje met koud water en knijp ze naar 5 minuten uit.
5) Doe er 2 eetlepels water bij en warm de gelatine op totdat het is gesmolten.
6) Schep eerst 1 schep Ísey Skyr bij de gelatine en roer goed door voordat je de rest erdoor schept. Let op: Gebruik hier 300 gr.
7) Giet het eerste deel van de taart over de taartbodem.
4) Week eerst 2 gelatineblaadjes in een pannetje met koud water en knijp ze naar 5 minuten uit.
5) Doe er 2 eetlepels water bij en warm de gelatine op totdat het is gesmolten.
6) Schep eerst 1 schep Ísey Skyr bij de gelatine en roer goed door voordat je de rest erdoor schept. Let op: Gebruik hier 300 gr.
7) Giet het eerste deel van de taart over de taartbodem.
Chocolade laag:
8) Nu begin je aan de 2e laag en herhaal hiervoor eerst de stappen 4 tm 6.
9) Mix de eetlepel cacao door de skyr en roer goed door.
10) Giet de chocolade skyr over de 1e laag en mix een beetje door de bovenlaag van de vanille skyr.
11) Zet de taart voor minimaal 4 uren in de koelkast.
12) Versier de taart, vlak voor het serveren, met de pepernoten.
8) Nu begin je aan de 2e laag en herhaal hiervoor eerst de stappen 4 tm 6.
9) Mix de eetlepel cacao door de skyr en roer goed door.
10) Giet de chocolade skyr over de 1e laag en mix een beetje door de bovenlaag van de vanille skyr.
11) Zet de taart voor minimaal 4 uren in de koelkast.
12) Versier de taart, vlak voor het serveren, met de pepernoten.
Bereiding: 15 min excl. 4 uren wachttijd