Fruitige laagjes kwarktaart 

🍰Zeg het met taart! 🍰
Deze frisse en fruitige kwarktaart met drie lagen is niet alleen prachtig om te zien, maar ook onweerstaanbaar lekker. De bovenste laag is extra speciaal, want deze is gemaakt met de heerlijke Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Fruitspread in de smaak Frambozen. Hierdoor krijgt de taart een lekkere, fruitige smaak die niet te zoet is. Perfect om bijvoorbeeld Moederdag extra bijzonder te maken 💕.

Recept laagjes kwarktaart
Ingrediënten:
● 200 g digestive koekjes, fijn gemalen
● 70 g boter (gesmolten)
● 400 g vanillekwark
● 400 g frambozen- of bosvruchtenkwark
● 6 blaadjes gelatine
● 3 eetlepels Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Frambozen fruitspread

Zo maak je het:
1. Meng de gesmolten boter met de gemalen koekjes en schep dit in een taartvorm van 20 cm. Druk goed aan en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
2. Week 2,5 gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze na een paar minuten uit en verwarm met 2 eetlepels water. Roer de opgeloste gelatine door de vanillekwark. Meng goed.
3. Giet dit mengsel over de koekjesbodem en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
4. Herhaal stap 2 en 3 voor de tweede laag, dit keer met de frambozen- of bosvruchtenkwark.
5. Laat opnieuw 3 uur opstijven in de koelkast.
6. Voor de laatste laag: week 1 gelatineblaadje in koud water, knijp uit en verwarm met 1 eetlepel water. Roer de fruitspread erdoor tot een glad mengsel.
7. Giet dit over de opgesteven lagen en verdeel gelijkmatig.
8. Zet nog 2 uur in de koelkast. En voilà: jouw Moederdagtaart is klaar!

Email
Over metmemlifestyle
Screenshot
Marijke Scheenstra

Marijke Scheenstra deelt op metmemlifestyle.nl de lekkerste en gezondste recepten met jou!

ReCENTE POSTS