Recept Gnocchi Carbonara met asperges Ingrediënten 250 gr gnocchi ½ eetlepel @blueband_nl Plantaardig alternatief voor roomboter 100 gr spekjes 2 eieren 200 gr cottage cheese 40 gr geraspte kaas (Parmezaans) 250 gr asperges geschild en in stukje van 2 cm 2 eetlepels kookvocht Snufje zout Snufje peper 100 gr doperwtjes (vriezer) 1 eetlepel krulpeterselie
Hoe maak je het klaar? 1) Kook de asperges in 7 minuten gaar, bewaar wat kookvocht 2) Bak de spekjes in de koekenpan en voeg de gnocchi na paar minuten toe. 3) Als de gnocchi een krokant jasje krijgt, voeg je de doperwten toe. 4) Mix de eieren, cottage cheese, geraspte kaas, 2 eetlepels kookvocht, snufje zout en peper in de blender tot een gladde saus. 5) Giet de saus bij de spekjes en gnocchi en roer heel kort even door. 6) Voeg de asperges erdoor en verdeel over 2 borden. 7) Verdeel de peterselie over de borden en schenk een lekker wijntje in 🙂
Marijke Scheenstra deelt op metmemlifestyle.nl de lekkerste en gezondste recepten met jou!