Zoek je een lekker recept dat niet te ingewikkeld is, maar wel goed in de smaak valt? Dan heb ik hier een eenvoudig recept met groots resultaat: Chocolade rolls met hazelnoten! De combinatie van croissantdeeg en de hazelnootpasta van @bonnemaman_nl zorgt voor een fijne traktatie bij het ontbijt, de koffie of gewoon tussendoor. De chocolade rolls zijn knapperig van buiten en heerlijk smeuïg van binnen. Dit recept maakte ik speciaal voor Moederdag maar dat kan natuurlijk ook voor elk ander moment. En heb je geen taartblik in een hartvorm, dan kan je ook gewoon een ronde of rechthoekig vorm gebruiken.
Wat heb je nodig?
• 1 blik croissantdeeg (340 gr)
• 3 à 4 eetlepels Bonne Maman Hazelnootpasta
• 1 ei (losgeklopt)
Voor de topping:
• 2 eetlepels hazelnootcrunch of fijngehakte hazelnoten
• 1 eetlepel Bonne Maman Hazelnootpasta (om te smelten)
Zo maak je het:
Verwarm de oven alvast voor op de temperatuur zoals aangegeven op de verpakking van het croissantdeeg.
1. Rol het croissantdeeg uit en druk de naden goed dicht zodat je één geheel krijgt.
2. Smeer de 3 à 4 eetlepels Bonne Maman Hazelnootpasta gelijkmatig over het deeg.
3. Rol het deeg over de lange zijde losjes op tot een rol.
4. Snijd de rol voorzichtig in rolletjes van ongeveer 3 cm.
5. Bekleed een rond (of hartvormig) bakblik met bakpapier en vet de randen in.
6. Plaats de rolletjes rechtop in het bakblik met wat ruimte ertussen want ze zetten nog uit!
7. Bestrijk de rolletjes licht met het losgeklopte ei.
8. Bak de rolls volgens de instructies van het deeg (houd de oven goed in de gaten!).
9. Laat kort afkoelen. Smelt daarna 1 eetlepel Bonne Maman Hazelnootpasta en drizzle over de rolls.
10. Bestrooi met hazelnootcrunch of fijngehakte hazelnoten. Serveer warm voor een extra smeuïg effect!
