Havermoutplaatkoek is een veelzijdige basis voor een gezond tussendoortje. De combinatie van cranberry’s en kaneel geeft deze variant een heerlijke herfst- en wintersmaak. Perfect om mee te nemen onderweg!
Recept Havermoutplaatkoek met cranberry’s en pecannoten.
Bereiding: 10 minuten + 45 min oventijd
Benodigdheden: Ovenschaal/bakblik van ongeveer 20×15 cm
Ingrediënten: (voor ongeveer 8 stukken)
50 gram havermout
50 gram havermeel
50 gram amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel speculaaskruiden
snufje zout
2 eieren
50 ml. amandelmelk
50 ml. ahornsiroop
75 ml. gesmolten kokosolie
een klein handje gedroogde cranberry’s
50 gram chocolade druppels
een handje grof gehakte pecannoten
50 gram havermout
50 gram havermeel
50 gram amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel speculaaskruiden
snufje zout
2 eieren
50 ml. amandelmelk
50 ml. ahornsiroop
75 ml. gesmolten kokosolie
een klein handje gedroogde cranberry’s
50 gram chocolade druppels
een handje grof gehakte pecannoten
Hoe maak je het klaar?
1) Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
2) Meng de havermout, havermeel, amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en snufje zout door elkaar.
3) Klop in een aparte schaal de eieren, amandelmelk, ahornsiroop en gesmolten kokosolie los.
4) Mix nu de droge en natte ingrediënten samen tot een mooi beslag.
5) Spatel de gedroogde cranberry’s, chocolade druppels en pecannoten door het beslag.
6) Vet een ovenschaal in en giet het beslag erin.
7) Bak de havermoutplaatkoek voor ongeveer 45 min gaar en goudbruin.
1) Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
2) Meng de havermout, havermeel, amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en snufje zout door elkaar.
3) Klop in een aparte schaal de eieren, amandelmelk, ahornsiroop en gesmolten kokosolie los.
4) Mix nu de droge en natte ingrediënten samen tot een mooi beslag.
5) Spatel de gedroogde cranberry’s, chocolade druppels en pecannoten door het beslag.
6) Vet een ovenschaal in en giet het beslag erin.
7) Bak de havermoutplaatkoek voor ongeveer 45 min gaar en goudbruin.
Dit recept maakte ik in samenwerking met De notenshop
En de meeste ingrediënten zijn te koop bij De Notenshop.

