Tiramisutaart

Tiramisú, maar dan in taartvorm!
Deze Tiramisutaart heeft heerlijke laagjes; een zachte vanillelaag en een romige koffielaag met daaroverheen cacao!
Of je hem nu serveert bij de koffie of als een kerstdessert, deze tiramisutaart gaat sowieso in de smaak vallen!
Benieuwd hoe je deze feestelijke taart zelf maakt? Scroll naar beneden voor het recept en sla hem op voor later!
En een beetje liefde zoals een hartje en een comment zou helemaal lief zijn!
Recept Vanille tiramisu taart
Wat heb je nodig?
Taartblik, 20 cm doorsnede
Bakpapier
Ingrediënten
130 gr Bastognekoekjes
30 gr Gesmolten kokosolie
600 gr Ísey Skyr Vanille (2x 300 gr) @iseyskyrnl
35 ml Espresso
4 gelatineblaadjes
1 eetlepel cacao

Hoe maak je het klaar?
Bodem:
1) Vermaal de Bastogne koekjes in een blender.
2) Bekleed de taartvorm met bakpapier.
3) Mix de vermalen koekjes met de gesmolten kokosolie en verdeel dit over de bodem van het taartblik. Druk goed aan en zet de bodem voor min. 30 minuten in de koelkast.
Eerste laag:
4) Week eerst 2 gelatine blaadjes in een pannetje met koud water en knijp ze naar 5 minuten uit.
5) Doe er 2 eetlepels water bij en warm de gelatine op totdat het is gesmolten.
6) Schep eerst 1 schep Ísey Skyr bij de gelatine en roer goed door voordat je de rest erdoor schept. Let op: Gebruik hier eerst 300 gr.
7) Giet vervolgens de Espresso erdoor en mix het goed.
8) Giet het eerste deel van de taart over de taartbodem en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Tweede laag:
9) Als de eerste laag is opgestijfd, begin je aan de 2e laag en herhaal hiervoor de stappen 4 tm 6.
10) Giet de 2e laag over de espresso laag en zet de taart voor minimaal 3 uren in de koelkast.
11) Versier de taart, vlak voor het serveren met de cacao. Ik gebruik hiervoor een klein zeefje voor een mooie verdeling.
Bereiding: 15 min excl. 5 uren wachttijd

Email
Over metmemlifestyle
Screenshot
Marijke Scheenstra

Marijke Scheenstra deelt op metmemlifestyle.nl de lekkerste en gezondste recepten met jou!

ReCENTE POSTS