Recept Vanille-chocolade hazelnoot kwark taart!
Wat heb je nodig?
* Taartblik 20 cm doorsnede
* Bakpapier
Voor de bodem:
* 1 pak zandkoekjes met Chocolade & hazelnootsmaak, zonder suikers (132 gram)
* 30 gr gesmolten kokosolie
Voor de taart:
* 500 gr magere vanille kwark
* 3 blaadjes gelatine
* Optioneel: 15 gram gesmolten pure chocolade
Voor de topping:
* 15 gr pure chocolade
(ik gebruikte de pure chocoladetablet met minder suikers van Cereal)
* Handje vol gehakte hazelnoten
Hoe maak je het klaar?
1) Vermaal de zandkoekjes in de blender fijn.
2) Bekleed de taartvorm met bakpapier.
3) Mix de vermalen zandkoekjes met de gesmolten kokosolie en schep het op de bodem van de taartvorm. Druk goed aan en zet voor 30 minuten in de koelkast.
4) Week de gelatineblaadjes in een pannetje in koud water en knijp ze, na 5 minuten, uit.
5) Doe er 3 eetlepels water bij en warm het mengsel voorzichtig op zodat gelatine is opgelost.
6) Schep er 1 eetlepel vanille kwark door en meng goed door.
7) Schep de rest van de vanille kwark erdoor en mix het allemaal goed door elkaar.
8) Schep het kwarkmengsel op de taartbodem en verdeel gelijkmatig.
Optioneel: Giet de gesmolten chocolade erop en roer het een beetje door de kwark.
9) Zet de taart voor minimaal 4 uren in de koelkast om op te stijven.
10) Smelt de 15 gr pure chocolade en versier hier de taart mee en maak af met de gehakte hazelnoten.
#céréal #genietenzondersuikers @cerealbenelux @kroonophetwerk #gekregen